home english you tube AMT facebook twitter 

KORTE VOORSTELLING

Deze voorstelling wordt speciaal voor de school georganiseerd. Opera's zoals Mozarts De Toverfluit of het verhaal van Doctor Faust worden op toegankelijke en aansprekende wijze getoond aan de leerlingen. De voorstelling die we spelen, is afhankelijk van ons actuele aanbod. Aansluitend krijgen de leerlingen een kijkje achter de schermen van ons theater. We bieden optioneel ook aanvullend lesmateriaal en een Powerpoint-presententatie voor in de klas aan.

De leerling ervaart de sensatie van een toneelvoorstelling en wordt zich bewust van de werking en het gebruik van theatrale middelen. Daarnaast biedt de voorstelling een aantrekkelijke kennismaking met klassieke muziek in het algemeen en opera in het bijzonder. De leerling leert fantasieën, emoties en sferen aan muziek te koppelen. Daarnaast heeft het bezoeken van ons theater ook waarde op het gebied van erfgoededucatie: de leerling leert over de klassieke traditie van het Europese marionettentheater.

PRAKTISCHE INFORMATIE
De voorstelling vindt plaats in ons eigen theater en duurt ca. 1 - 1 ½ uur (afhankelijk van het repertoire) .
Met de kosten moet rekening worden gehouden met een richtlijn van ca. 5 euro per leerling, maar dit is altijd in overleg. Evt. kan gebruikt worden gemaakt van MOCCA's cultuurbus. Aantal deelnemers: 30 - 75. Leeftijd: 6 - 18 jaar (afhankelijk van het repertoire).
Adres: Nieuwe Jonkerstraat 8 (vlakbij de Nieuwmarkt).
Contact: 020-6208027 of info@marionettentheater.nl