home english you tube AMT facebook twitter 

WORKSHOP: HOE MAAK IK EEN MARIONET?

Om te beginnen zien de leerlingen een korte scène uit een van onze voorstellingen. Daarna worden ze uitgenodigd om een kijkje achter de schermen te nemen bij onze poppenspelers. Vervolgens mogen de leerlingen aan de slag te gaan met het maken van een eigen marionet. Hierbij worden ze uitgedaagd om na te denken over het karakter / de typering van hun personage en hiermee een vertaalslag te maken naar hun ontwerp. Als hun werk voltooid is, mogen de leerlingen hun marionetten aan elkaar presenteren op de rode loper.

Het creërend en onderzoekend vermogen van de leerling staat bij ons centraal. De leerling kijkt en luistert naar een professionele muziektheatervoorstelling en geeft betekenis aan wat hij ziet, denkt en beleeft tijdens het kijken naar toneelspel. Daarnaast experimenteert hij met verschillende materialen, technieken en vaardigheden en maakt hij artistieke keuzes voor zijn eigen ontwerp. Bovendien wordt ook zijn presenterend vermogen aangesproken tijdens deze workshop wanneer de leerling zijn werkstuk vertoont aan publiek tijdens een spelscène.

PRAKTISCHE INFORMATIE
Het Amsterdams Marionetten Theater zorgt voor alle benodigde materialen en faciliteiten. De workshop vindt plaats in het theater en duurt ca. 1 1/2 uur.
Met de kosten moet rekening worden gehouden met een richtlijn van ca. 5 euro per leerling, maar dit is altijd in overleg. Evt. kan gebruikt worden gemaakt van MOCCA's cultuurbus. Aantal deelnemers: 10 - 25. Leeftijd: 6 - 12 jaar.
Adres: Nieuwe Jonkerstraat 8 (vlakbij de Nieuwmarkt).
Contact: 020-6208027 of info@marionettentheater.nl