home english you tube AMT facebook twitter 

De wonderbaarlijke reis van Doctor Faust
Poëtisch muziektheater met muziek van
Gounod, Marenco, Wagner en Offenbach


Al die stoffige boekenwijsheid... Doctor Faust heeft er schoon genoeg van. Zélf de wereld ontdekken en doorgronden, dat is wat hij wil. Hij zoekt zijn heil bij de Magie, en sluit een pact met de duivel. Mefisto is zijn gids bij zijn reis door de tijd en over de continenten. Casperl, het knechtje van Faust, staat heel anders in het leven dan zijn geleerde meester. Zijn motto: 'geniet en pluk de dag!'
Een spannend avontuur vol magie en tovenarij, met humor én een vleugje filosofie.

Veel mensen kennen het Faust-verhaal over de man die zijn ziel aan de duivel verkoopt vooral door het beroemde werk van Goethe. Maar lang vóór Goethes tijd speelde de mythische Faustfiguur al een rol in het volkspoppenspel. Vanaf de late Middeleeuwen is het traditie dat elk poppentheater zijn eigen Faust-versie maakt. Voor het Amsterdams Marionetten Theater vormden de oorspronkelijke volkspoppenspelen een inspiratiebron voor een bijzondere voorstelling, waarin de muziek een centrale rol speelt.

Poëtisch muziektheater voor volwassenen en kinderen (vanaf 9 jaar).
De voorstelling duurt ruim 1 ½ uur (inclusief pauze). Een ensemble van vijf poppenspelers bespeelt de grote, uit lindenhout gesneden marionetten in kostuums van zijde en fluweel.
Uitgevoerd met een eigen muziekopname in het Nederlands, in een bijzondere bewerking voor harmonium, piano, slagwerk en cello o.l.v. Vaughan Schlepp.

Data / tijden
Voor de kinderen: informatie over deze voorstelling
Theaterdiners
Video
Muziekfragmenten
Recensies

   MEER FOTO'S: