home english you tube AMT facebook twitter 

★★★★ DE THEATERKRANT:
'De verleidingen van een groot twijfelaar'

8 WEEKLY:
'De toeschouwer wordt al gauw gegrepen door de illusie en vooral ook door de humor'.

De wonderbaarlijke reis van Doctor Faust
met muziek van Gounod, Wagner, Marenco en Offenbach


Poëtisch muziektheater voor volwassenen en kinderen (vanaf 8 jaar).

Al die stoffige boekenwijsheid... Doctor Faust heeft er schoon genoeg van. Hij wil zélf de wereld ontdekken. Hij zoekt zijn heil bij de Magie en sluit een pact met de duivel: Mefisto is zijn gids bij zijn reis door de tijd en over de continenten.
Casperl, het knechtje van Faust, staat heel anders in het leven dan zijn geleerde meester. Zijn motto: 'geniet en pluk de dag!'

Veel mensen kennen het Faust-verhaal over de man die zijn ziel aan de duivel verkoopt vooral door het beroemde werk van Goethe. Maar lang vóór Goethes tijd speelde de mythische Faustfiguur al een rol in het volkspoppenspel. Vanaf de late Middeleeuwen is het traditie dat elk poppentheater zijn eigen Faust-verhaal maakt. Ook het AMT maakte een eigen versie. Muziek speelt daarin een centrale rol. Een spannend avontuur vol magie en tovenarij, met humor én een vleugje filosofie.

De voorstelling duurt ruim 1 ½ uur (inclusief pauze). Een ensemble van vijf poppenspelers bespeelt de grote, uit lindenhout gesneden marionetten in kostuums van zijde en fluweel.
Uitgevoerd met een eigen muziekopname in het Nederlands, in een bijzondere bewerking voor harmonium, piano, slagwerk en cello o.l.v. Vaughan Schlepp.

Data / tijden
Voor de kinderen: informatie over deze voorstelling
Theaterdiners
Video
Muziekfragmenten
Recensies